Elmúltam 18 éves

Sajnos még nem vagyok 18 éves :(

“De ha elindul a vonat”… – vonaton a mozdonyok

Ismét valóra vált egy nagy álmunk, még szorosabbá vált a söreink és a vasút kapcsolata. December 9-én  este elindult két vonat, az egyik Budapestről Berlinbe, a másik Berlinből Budapestre – ez a Metropol EuroNight. A vonatok Szlovákia, Csehország, Lengyelország érintésével érik el a végállomásaikat, menetrend szerint, naponta, irányonként egy szerelvény, közvetlen varsói, prágai kocsikkal.

Miért örülünk ennek, hisz’ ez csak egy vonat, mely összeköt öt országot…? Igen, pont ezért, mert ez az első olyan vonat, melynek büfé kínálatába a MÁV történetében először kerültek be prémium kraft sörök, és igen, ezek a mi mozdonyos söreink. Alig egy hónapja mutattuk be a legújabb sörünket a TRANS EUROP EXPRESSt, mely névadó hálózata anno határok nélkülivé tette Nyugat-Európát.

Ez a sörünk méltó névadójához, útra kelt, és öt országba minden nap eljut. Magával viszi még két testvérét  is.  A NOHAB most sör formájában rója a síneket, a 327-139 – a bajnok mozdonyról elnevezett bajnok sör, egy dublini aranyérmeshez méltóan vezeti a csapatot.

A  Metropol EuroNight stílusos, tekintélyt parancsoló vonat, passzolnak hozzá a mozdonyaink.

Szóval elindultak – jó utat nekik, reméljük az utazóközönség is megkedveli őket.

 

 

H.I.