Elmúltam 18 éves

Sajnos még nem vagyok 18 éves :(

Egy békés bevetés igaz története – S.H.A.P.E. Fest, Mons, 2018. 3/1.

Találós kérdés: mi a közös bennük?

 

Négy betű: NATO (North Atlantic Treaty Organisation) – a Föld legnagyobb katonai szervezete.

Öt betű: S.H.A.P.E.: (Supreme Headquarters Allied Powers Europe) –  Szövetséges Erők Európai Legfelsőbb Parancsnoksága.

Dublin Craft Beer Cup – Írország legnagyobb, legrégebbi sörversenye.

Megfejtés: FŰTŐHÁZ SÖRFŐZDE!

Magyarázat: A 2018-as év dublini Craft Beer Cup egyik aranyérmese és a Nagydíj nyertese lett az M63 BULLDOG az egyik kedvenc sörünk. Ennek köszönhetően kaptunk meghívást a fent említett négy betűs szervezet, öt betűs helyszínén tartott sörfesztiválra, Belgiumba, Mons városába.

Ezen a fesztiválon valamennyi NATO tagország és partnerország saját hazájáról a legjobb képet akarja mutatni, vendégül látva hazája ismert vagy épp kevésbé ismert, elsősorban kézműves  termékeivel az érdeklődök sokaságát. Ide csak a legjobbak kerülhetnek be, akik méltó módon tudják képviselni hazájukat. Ezért különösen nagy megtiszteltetés, hogy a FŰTŐHÁZ SÖRFŐZDE kicsi, ámde lelkes csapata meghívást kapott a rendezvényen történő részvételre. Idén a magyar gulyásleves, jófajta házi pálinka, kürtös kalács, minőségi magyar borok mellett megjelenhettek a mozdonyos söreink is, köztük csapon a dublini aranyérmesek. Kis képzavarral: magyar sör ide még nem tette be lábát – a mi mozdonyaink viszont begördültek.

Élmény volt látni az először döbbent, aztán mosolygó, és visszatérő arcokat. Arcokat, akik hozták az ismerőseiket, barátaikat hogy megosszák velük, felfedeztek valami olyat, amit még nem ismertek, nem kóstoltak, valami mást, egyedit, finomat. Ittak egy jó sört. Aztán még egyet… Jó, ha az ember mosolygós arcokat lát – manapság különösen meg kell becsülni az ilyen pillanatokat, perceket. A mosoly a legegyszerűbb, legismertebb módja a tetszésnyilvánításnak, még csak szavak sem kellenek hozzá. Egy idegen mosolya, egy idegen országban talán még többet ér – ha mindezt a mi sörünk váltja ki belőle, hát akkor még többet.

Megszámlálhatatlan mosolyt kaptunk – köszönjük.

 

 

Folyt.köv.