Elmúltam 18 éves

Sajnos még nem vagyok 18 éves :(

Véletlenek – avagy bűvös szám e a 66?

Egy kis agymenés, mert véletlenek vannak, vagy nincsenek?

Megválaszolatlan a kérdés, ki ebben, ki abban hisz. Nincs ezzel semmi gond, csak ne akarja az egyik fél a saját, vélt igazáról meggyőzni a másik felet. Szerintem vannak – alapból így gondolom, és persze kivételek is vannak, amikor valahogy másként érzem, gondolom.

Számmisztika. Van aki hisz benne, van aki nem. Én inkább az utóbbi csoportba tartozom, bár kivételek most is lehetnek. Inkább úgy gondolom, néha érdekes a számok játéka, nem akarnék belemagyarázni semmit, ha meglepő összefüggések alakulnak ki.

Visszajelzés. Fontos. Mindig. Munkánk során nagyon fontosak a visszajelzések, akár jók, akár rosszak. Legyenek, az a lényeg. Belülről nézve másként láthatjuk amit csinálunk, nem biztos, hogy objektívek tudunk maradni. Egy negatív vélemény arra ösztönöz, hogy még jobban figyeljünk arra, mit teszünk, ha esetleg hibáztunk, tanuljunk belőle, ne  kövessük el még egyszer ugyanazt. A pozitív vélemények viszont megerősítenek, jó az út amin járunk- még ha nem is a legegyszerűbb, legrövidebb utat járjuk.

És akkor a 66.

Január elsejétől számított 66. napon kaptuk a hírt, hogy Dublinban megnyertük a Craft Beer Cup Nagydíját. Másnap volt az átadó ünnepség, még négy darab érmet kaptunk – ez egy elég markáns megerősítése annak, hogy jó úton járunk.

Tegnap az év végétől visszafelé számított 66. napon egy hazai elismerést is kaptam – a VOSZ, NÓGRÁD MEGYE 2018 ÉV KÉZMŰVES MESTERE díjat. Itt jegyzem meg azonnal, mindkét siker egy csapat érdeme, egy kicsi de lelkes csapaté, melynek “kemény magja” csak négy fő, de a segítő barátokkal sem haladja meg a létszám a 10 főt.

Mindez véletlen? Nem tudom, de nem is ez a lényeg. Tesszük a dolgunk, hitünk, tudásunk szerint a legjobban, a számok meg majd alakulnak.

 

H.I.