Elmúltam 18 éves

Sajnos még nem vagyok 18 éves :(

Két hónap avagy az ÓVÓHELY sztori

Állítólag egy keleti bölcs válaszolta – mikor megkérdezték tőle, hogy meddig kell még várni a változásra? – Várni? Sokat!

Elszaladt az év, mire észbe kaptunk, novembernél jártunk, és az évre tervezett bemutatóterem még sehol. Egy gyenge nyári próbálkozás azért volt, két konténer “garázslom” azért eltűnt a pincéből, bár ez látványos változást akkor nem okozott. Tervek azért készültek, ütősek, látványosak, aztán később kiderült, hogy más a látvány, és más a realitás, de a monitoron jól mutattak, és a kellő motivációt megadták.

Minden terv annyit ér, amennyit meg lehet valósítani belőle. Aki kitalálta, valósítsa is meg, nem lehetett több kifogás, november negyedikén elkezdtük. A lelkesedés, kitartás fontos, de ha nincs egy gyakorlatias, mindenhez IS értő szakember, akkor…. ebbe nem érdemes belemenni, mert nekünk volt/van ilyen MESTEREMBERÜNK. Igen, csupa nagybetűvel, mert megérdemli! Tomi egyszerűen zseniális. Gyors, pontos, precíz, maximalista, és fáradhatatlan. Rengeteg ötlettel jött elő, amiket aztán meg is valósíthatott – párszor azért elgondolkodott, hogy meghallottam-e amit mondott, mert azt úgyis Neki kell megvalósítania. Mindig figyeltem mit mondott…:)

Bontás, fúrás, faragás – heteken át… És közben a jobbnál is jobb ötletek. Legyen szeletelt tégla a falakon, oszlopokon. Legyen. Na de mit tegyünk, ha a vakolat alatt igazi téglafal van? Hát verjük le a vakolatot, csiszoljuk le a téglát…. Na aki csinált már ilyet, tudhatja, aki nem, próbálja ki…:) A képek segíthetnek a döntésben. Kéne öreg fa, de nincs. Hát csináljunk. Perzseljünk, csiszoljunk… Na aki csinált már ilyet, tudhatja, aki nem, próbálja ki…:) A képek újra segíthetnek a döntésben.

A kárpit Mónika keze munkája, gyakran mondom – mástól a mondat – “mindenkinek kellene egy Mónika” – nekünk van:)

VillanyÁSZ Zoli: alapos, precíz, hibátlan munka, és ezt én mondom, akinek a 99% kevés!

Vezetékek a falon kívül? Jó ötlet. Mivel? Hogy? Mennyiért? A sok tucat hurok a falon mutatja, megoldottuk még akkor is, ha egy hurok 6 darab különböző részből tevődik össze. Rengeteg ötlet volt, és valósult meg, a végeredmény, bár még kb 90%-nál tartunk csak, önmagáért beszél.

Ja, és mindezt miért? Miért az ötlet?

Méltó környezetet akartunk adni a söreink, sörpárlataink bemutatásához. Az elmúlt bő három év megerősített minket abban, érdemes valami mást, valami jobbat, igényesebbet készíteni. Hosszú távon ennek van értelme. Bár főzdénk kapacitása, nagysága kicsi, az elért eredmények viszont kíváncsivá teszik az embereket. Látogatóink voltak már Chicagóból, Londonból, Belgiumból, Svédországból, de még Szingapúrból is, hosszú lenne mind felsorolni. Egy üzemlátogatás hangulatos befejezése lehet az ÓVÓHELY.

Az ÓVÓHELY nem kocsma, nem pub, nem egy rendszeresen nyitva tartó vendéglátóipari egység. Az ÓVÓHELY kizárólag a látogató csoportok számára készült, előzetes bejelentkezés után, a főzde látogatás lezárására vehető igénybe. Előzetes ételkiválasztás után lehet itt éhet/szomjat csillapítani. Csapatépítésre, kisebb – 30-35 fő – baráti társaságoknak ilyen/olyan okból…. tökéletes lehet.

Bővebb információ, foglalás: info@futohazsorfozde.com

Kitaláltuk – megcsináltuk.

A két hónap holnap, azaz 2020. január 4-én telik le.

H.I.


Cart
  • No products in the cart.