Elmúltam 18 éves

Sajnos még nem vagyok 18 éves :(

Öt év

Öt év bizony. Elszállt. Persze csak így utólag visszagondolva. Közben néha nagyon nehezen teltek a percek, órák, napok, néha meg csak úgy rohantak.

2016 február 21 – az első főzés. Egész pontosan, az első sikeres főzés, előtte adódtak bonyodalmak, de a problémák meg azért vannak, hogy megoldjuk őket. Sikerült. Akkor is, meg azóta is. Egyébként ez egy olyan születésnap, ami két napig tart, ugyanis ennyi idő kell egy tartály sör főzéséhez. No meg utána pár hónap az érleléshez.

Már a tervezéskor azt akartuk, hogy valami más legyen, valami új. Látvány főzdét csináltunk, mert meg akartuk mutatni az érdeklődőknek, hogyan is készítjük a folyékony mozdonyokat. Úgy tűnik erre van érdeklődés, hisz’ a Világ számtalan pontjáról jöttek már hozzánk, Szingapúrtól Costa Ricáig, Kínától Dublinig, és persze az ország minden részéből. No meg a söreink/párlataink sok helyre eljutottak a Világban, Mexikótól Tibetig, Párizstól a Japán tenger partjáig.

Persze mi is voltunk sok helyen, mindenféle fesztiválokon, tartottunk sörbemutatókat, söresteket, nem csak itthon, hanem külföldön, Münchenben, vagy épp Belgiumban. Dublinban nem, ott “csak” a 2018-as Craft Beer Cup Nagydíját vettük át. Ez, és az eddigi 11 érmünk a nemzetközi sörversenyekről azt mutatja, jó az út amin járunk, vagyis inkább sínen vagyunk, ha már mozdonyos söröket készítünk.

A kezdeti terv három sör volt, persze minden terv annyit ér, amennyit megvalósítanak belőle. A mellékelt családi fotón majd’ mindegyik sörgyermekünk szerepel és alighanem bővülni fog a család.

Már csak félig titok, hogy a szülinapunkra egy új sört készítettünk, jelenleg tartályban érlelődik, hamarosan palackozzuk. Hogy milyen lesz? Rendhagyó, de méltó hozzánk, az elődeihez. Tehát hamarosan megszületik egy új mozdony – vagy nem is mozdony…?

Nagyon sok ember hozzáállása, segítsége kellett, hogy létrejöhessen a FŰTŐHÁZ SÖRFŐZDE.

A sörök fűtőháza.

Nehéz lenne itt mindenkit felsorolni a tervezőktől a kivitelezőkig, a banki szakembertől a grafikusig tényleg rengetegen segítették munkánkat, ez a köszönet mindegyiküknek szól:

KÖSZÖNJÜK!

És természetesen köszönjük NEKTEK a mozdonyos sörök kedvelőinek, hisz’ mindaz amit csinálunk Nektek készül, a sörök, a mozdonyok, a mozdonyos sörök szerelmeseinek.

E sorokat írva eljutottam arra a pontra, amikor vagy befejezem gondolataim szavakba öntését, vagy folytatom pár órát, és akkor hosszú oldalak születnének. Az előbbi mellett döntök – ez mindenkinek jobb lesz így.

Képek vannak, talán sok is, de ezek is csak villanások, de nekünk kedvesek.

Utolsó gondolat. Tervek? Célok?

Vannak. Lesznek.

Rövidesen, amikor a körülmények is lehetővé teszik, igazi szülinap is lesz, tortával, meg egyéb meglepetésekkel – nekünk is, Nektek is.

H.I.

Cart
  • No products in the cart.