Elmúltam 18 éves

Sajnos még nem vagyok 18 éves :(

Párlatos gondolatok

Szóval bővült a család, lebabáztak a söreink.

Nem így indult, nem terveztük, de jött egy ötlet, és szerelemgyerek lett valamennyi. Párlatot sokan kóstoltak már ilyet, még többen nem.

Mi is ez? Hát: sörpárlat. Az alapanyag sör, ezt aromatornyon – akárcsak bizonyos pálinkafajtákat – lepárolják. A kész sört. Ami lehet már palackozott, vagy akár az érlelőtartályból közvetlenül levett sör. A legelső, a limitát szériás NOHAB párlathoz több mint 1800 üveget bontottunk fel. A többihez is cca. 600  üveget. Hangsúlyozom, ezek hibátlan sörök. A TRANS kivételével valamennyi Dublinban, vagy Lexingtonban kraft sörversenyeken érmet/érmeket kapott sörök.

Akár aranyérmeket kapott sörök, és ezt mi alapanyagnak használjuk.Az áruk? Igen, drágák. Nem kicsit –  nagyon. A minőségnek mindig ára van. A  kiemelkedő minőségnek még nagyobb ára van. Megjegyezték már, hogy a málna pálinka – talán a legdrágább pálinkafajta – is olcsóbb ennél. Lehet. Málnához sokan hozzájuthatnak, akár extra minőségűhöz is. Aromatornyos pálinkafőző is sok van, és vannak nagyon ügyes pálinkafőző mesterek is. Ha ez a három tényező egy pontban találkozik – fantasztikus málnapálinka készülhet bárki részére.

DE!

Kétszeres aranyérmes, dublini Nagydíj győztes belgian golden strong sörünk a világon (!) csak nekünk van, vagy dublini aranyérmes fekete sör sincs sok kis hazánkban – nekünk van. És a többiek is érmes sörök. Ezek nálunk most “csak” alapanyagok. Ilyen szempontból egyediek.

Az egyediségnek, a kiemelkedő minőségnek mindig is ára volt/van/lesz. Egy Aston Martin nem biztos, hogy annyival többet nyújt, mint egy Mondeo, mint amennyivel többe kerül. Mégis van igény mindkettőre.

A párlatainkkal nem térünk le arról az útról, melyen a söreinkkel elindultunk. Nekünk változatlanul nem a mennyiség számít, hanem a minőség. A Lunczer Pálinkaház mesterei Attila és Tamás hasonlóan gondolkodnak, és ez jó. Nagyon jó. Köszönet a munkájukért, szerintünk és akik már kóstolták a párlatokat, egybehangzó a véleményünk – nagyot alkottak.

Szóval ezek a párlataink, nem jobb, vagy rosszabb egyik a másiknál, mindegyik más. Az alapsörökhöz kell hasonlítani őket, úgy gondoljuk visszaadnak minden ízt, aromát, zamatot, melyek az alapsöröket jellemzik.

És ez a lényeg!

Mi így gondoljuk, így csináljuk. Sokan másképp gondolják, másképp csinálják.

Tartjuk magunkat a szlogenünkhöz:

MINŐSÉG – KOMPROMISSZUMOK NÉLKÜL.

H.I.

Cart
  • No products in the cart.